My máme od začátku našeho podnikání v Zemance jasno.

A právě proto to je třetí z pěti klíčových oblastí ve Strategii udržitelnosti Biopekárna Zemanka.

Ještě před deseti lety bychom lidi, kteří v obchodech studovali etikety, spočítali na prstech jedné ruky. Dnes je situace jiná. Krásný obal ne vždy znamená i zdravý obsah. Emulgátory, umělá sladidla, nebo palmový tuk se všemi negativními vlivy, které nejen na naše zdraví, ale i na přírodu mají, už dobrovolně vyhledává jen málokdo.

My máme od začátku našeho podnikání v Zemance jasno. Pečeme podle původních receptur, základem je řemeslný přístup, známe naše dodavatele, sladíme jen přírodními sladidly, jsme bio. Vyrábíme i stoprocentně bezlepkové produkty, které jsou pro zákazníky s intolerancí na lepek naprosto bezpečné - máme pro ně totiž vlastní provozovnu, takže do kontaktu s lepkem vůbec nemohou přijít. V posledních letech jsme na trh uvedli mnoho nových produktů, rozvíjíme se, inovujeme. A jaké inovační cíle jsme si tedy dali v této oblasti? ⬇️

5️⃣. CÍL 

Pátý cíl v řadě je „Vyrábět bezpečné a zdravé potraviny i pro alergiky“. Nepoužíváme proto palmový tuk, umělá barviva ani konzervanty. Umíme péct bez lepku a nově chceme u produktů uvádět i obsah vlákniny, aby si mezi našimi produkty vybrali i lidé s dalšími alergiemi a intolerancemi.

6️⃣. CÍL

Cíl číslo šest je „Nabízet produkty s obsahem proteinu vyšším než 17 %. Proč? Protože protein je základní stavební hmota všech buněk. A protože je výživově velmi bohatý, umožňuje snadné nabírání svalové hmoty a rychlou regeneraci. Můžete se tak těšit na tři až čtyři produkty s vyšším obsahem proteinu. Kdo je vyzkouší? 😊

 

Více k udržitelnosti u nás v Zemance se můžete dozvědět třeba ZDE.

 

Podpis JZ