Sortiment jsme rozšířili hned o čtyři druhy. Jeden sladký a tři slané. Větší množství slaných variant jsme zvolili na základě poptávky zákazníků. Často mají pocit, že výběr v této oblasti je nedostačující a fádní, není „z čeho“ vybírat.
Sortiment jsme rozšířili hned o čtyři druhy. Jeden sladký a tři slané. Větší množství slaných variant jsme zvolili na základě poptávky zákazníků. Často mají pocit, že výběr v této oblasti je nedostačující a fádní, není „z čeho“ vybírat.
Sortiment jsme rozšířili hned o čtyři druhy. Jeden sladký a tři slané. Větší množství slaných variant jsme zvolili na základě poptávky zákazníků. Často mají pocit, že výběr v této oblasti je nedostačující a fádní, není „z čeho“ vybírat.
Ve výrobě cirkulárních pochoutek máme již dlouhodobější zkušenost díky spolupráci s Plzeňským Prazdrojem, kde odebíráme mláto, které používáme jako surovinu do známých pivovarských krekrů.
Vzhledem k tomu, že razíme heslo „nejlepší odpad je takový, který nevznikne“ navázali jsme spolupráci s šalateriemi a freshbary UGO, kde také vzniká zbytková surovina, jenž lze dále zpracovat. Navíc má řadu benefitů jako jsou vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky.
Na jaké druhy semůžete těšit?
Začneme sladkým druhem vhodným i pro veganské nakupující.
Z oblíbených šťáv a smoothies z čerstvých jablek, která patří k důležité součásti našeho jídelníčku a mají nezastupitelné místo ve výživě, zůstává po zpracování ovoce zbytková dužina. Ta je i pro nás úplným pokladem a ten by byla škoda nevyužít. Navíc „zachráníme“ dužinu.
Víte, jak jednoduché to je? Dovezli jsme jí k nám do pekárny a zpracovali při výrobě sušenek. Dovezená surovina tak obohatí recepturu dalšího cirkulárního produktu a v sušenkách se skvělou jemnou jablečnou chutí s dotekem skořice, její příběh pokračuje dál.
Slané krekry s hromadou zeleniny
Slané krekry s dužinou z mrkve
Kdo by neměl rád sladkou mrkvičku? No řekněte. Není divu, obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny zodpovědné za oranžovou barvu , která sluší v zimě i sněhulákovi. Nasládlou chuť mrkve v receptuře doladila bio sojová omáčka a další cirkulární křupání je na světě.¨
Slané krekry s dužinou z červené řepy
Víte, že řepu pro své bohatství na řadu vitamínů, minerálů a kvůli léčivým účinkům, pěstovali již za dob starých Římanů? V Zemance ctíme zkušenost, moudrost předků a proto dužinu, která vzniká po zpracování čerstvé zeleniny využíváme při výrobě krekrů. Aby byly krekry plné chuti a opravdu lahodily i mlsným jazýčkům zákazníků gurmánů, je v „Dužinkách“ jak mezi námi těmto krekrům říkáme, přidaná i šťáva dodávající vypečeně růžovou „řepovou“ barvu.
Slané krekry s dužinou z červené řepy a mrkve
Pro ty, kteří si nemohou vybrat mezi mrkví a řepou jsme napekli variantu kde je ve stejném poměru obojí zeleniny. Receptura je doplněná o sezamové semínko obsahující bílkoviny, tuky omega 3 a omega 6. Zařazením téhle mlsky do svého sortimentu rozhodně neprohloupíte.
„Zajímavost“
Víte, která zelenina v čerstvém stavu, z těch, co jsme použili do Dužinek, vyhrála v našem průzkumu oblíbenosti?
Z 83% vyhrála mrkev. Asi to není žádné překvapení. Chroupat čerstvou řepu neuvidíte ani králíka. ?